Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2012 12:42 - Гадаене с МАХАЛО
Автор: hanibg Категория: Хоби   
Прочетен: 23704 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.05.2012 16:06


 

 Радиестезията – полезна за всеки

 

Названието “РАДИЕСТЕЗИЯ” (Radiesthesie) е дадено от основоположника на физикалната радиестезия, френския учен радиофизик професор Луи Тюрен (20 век). “Радиестезия” е узаконен международен термин, състоящ се от две думи: radius (латински език) – вълни, излъчване; и esthesie (старогръцки език) – чувствувам, усещам. Т.е., радиестезията е “усещане на вълните, на излъчванията”. Наименованията, с които е известна по света са различни: радиестезия, лозоходство, pendule, radiesthesie, radiesthеzie, биолокация. Хората, владеещи този метод на изследване се наричат: радиестезисти, биолокатори, пендюлисти или просто оператори. Съществуват и много радиестезични помагала и апарати : махала, багети, Акмос антена, махала-багети, „свидетели”, радиестезични вълномери. Установено е, че 90% от хората могат да се обучат да работят като радиестезисти. Ползата се състои в това, че те ще могат експресно да определят здравословното си състояние, тъй като всеки човешки орган, система и клетки имат специфични излъчвания и по силата на това излъчване се оценява състоянието им. Може да се проследява дистанционно по т.нар. “ биологичен свидетел” ( коса, снимка, кръв и нокът) здравословното състояние и наличието на вредни вълни на свой близки, да проверяват дали лекарствата им действат положително, алергични ли са към храни, медикаменти, цветя, животински клетки, билки и др. Проверява се енергийната съвместимост между партньори. С помощта на радиестезията заболяванията се откриват в начален стадий, тъй като се работи на клетъчно ниво, т.е регистрира се промяна на вибрацията на клетките. Радиестезистите могат да определят кои храни са качествени и полезни за съответния човек и кои са вредни.

ПРИЛОЖЕНИЕ на радиестезията: - откриване на влияние от вредни вълни (отрицателни торсионни излъчвания /с ляво въртене/ върху живите организми - хора, животни, растения), както и предлагане на неутрализация и защита срещу тяхното въздействие:
- издирване на подземни води – питейни, промишлени, термални, минерални.
- откриване на подземни изкопаеми: руди, минерали, нефт, газ, въглища и др.
- спектрален качествен и количествен анализ на проби от сплави и съединения.
- в археологията – намиране на културни слоеве (зидарии, керамика, кости и др.)
- в криминалистиката – откриване на изчезнали хора, животни (живи/умрели), превозни средства, битова техника, скъпоценности и др.

- проверка за възможности, таланти и екстрасензорни качества в отделния индивид.
- проверка за съвместимост между партньори в бизнеса и бъдещи брачни партньори.
- проверка за съответствието на вибрациите между два обекта въз основа на сравнение на торсионните им излъчвания по свидетел/фантом на същите.
- проверка за качеството на различните видове лечебни средства, хранителни продукти и добавки.
- определяне на нивото на моментното енергийно състояние на човешкия организъм, причините за нарушенията, както и определяне на индивидуалните средства за енергийна корекция и възстановяване на същия. Проверката може да бъде извършена по личен свидетел/фантом от изследвания обект (кичур коса, снимка) без да е необходимо неговото присъствие.


 

 

МАХАЛОТО

Махалото е уред за гадаене, с който човек може лесно да се снабди. По същество то представлява тежест, увисена на конец или верижка. За целта може да се използват всякакви материали, но най-разпространени са кристал или пръстен за тежеста и коприна или сребро за верижката.

В интрнет могат да се намерят много изображения на махало.

В повечето езотерични книжарници се продават такива и други махала. Цената им е не повече от  5 лева. Добре е всеки човек сам да си избере махало което най добре му пасва. Естествено можете да си направите махало и сами. В идеалния случай то тежи около 85 грама и е закръглено, с широката част отгоре. Тези тук са  само примерни.

Първи етап на работата с махало е активиране на радиестезичния ефект ( р/е ефект)

Начинаещият радиестезист, преди да пристъпи към работа трябва да извърши последователно следните операции:

1.       Да измие за 2- 3 минути махалото под течаща вода

2.      Да седне на удобен стол до масата

3.      Да нарисува кръг на лист хартия и да го раздели на 4 части

4.      Да се отпусне , да се изчисти от всякакви странични мисли , да се съсредоточи върху  предстоящото занимание.

5.      Да хване конеца на махалото между палеца и показалеца с дясната ръка на разстояние 3 – 19 см от точката на закрепване на конеца към махалото

6.      Да постави удобно лакътя на страничната облегалка на стола или на масата. ( за някои е по удобно ръката им да е във въздуха )

7.      Да приближи махалото над рисунката така, че разстоянието между нея и острието на махалото да е  1 см,

8.      С пръст на лявата ръка да разклати махалото. След  няколко поклащания махалото трябва да бъде спряно  и да бъде поставено над центъра на рисунката.  След което на глас да бъде зададен въпроса: „ Кое движение означава „ ДА” ?”  Махалото ще започне да се върти в някаква посока. Обозначава се на рисунката тази посока  на думата „ ДА „ .

9.      След това по същата методика се определя кое движение на махалото означава” НЕ”, кое движение означава „ НЕ ЗНАМ „ и кое „ НЕ ИСКАМ ДА ОТГОВОРЯ „ Махалото ще се движи по един от четири начина : назад – напред , настрани  или в кръг  по или срещу часовниковата стрелка. Запомнете тези реакции те вероятно ще останат едни и същи до края на живота ви.

10.   Вече можете да пристъпите към работа с махало. Може да задавате на махалото всякакви въпроси на които се отговаря с един от тези 4 отговора. Ако сте емоционално ангажиран с резултата е добре да помолите друг човек да държи махалото, който няма интерес.

 Всеки път преди да започнете същинска работа с махалото е добре да зададете Следните въпроси.

1.      „ Мога ли да работя? „ отговорът трябва да е  „ ДА „

2.      „ Има ли акаша?”  ( Акаша е една от космическите сили при която се забранява работа са махало ) Отговорът трябва да е „ не „

3.       „ Трябва ли да работя?”  Отговорът трябва да е „ да”

Използването на махалото  е измамно лесно. Ще трябва да практикувате колкото се може повече, за да станете експерти. Както и с всичко друго колкото повече практикувате толкова по умели ставате. Неизбежно ще правите грешки, но броят им ще намалява докато напредвате.

Ще трябва да следвате няколко прости правила:

1.      Не използвайте безцелно махалото. Ако сами можете да вземете решение, оставете го в торбичката.

2.      Не задавайте един и същи въпрос два пъти в един сеанс.

3.      Никога не се „фукайте „ със способностите си  в областта на използването на махало.

4.      Помолете друг да държи махалото ако сте емоционално ангажирани с резултата.

5.      Използвайте махалото единствено за добри цели.

6.      Не позволявайте на други хора да  използват вашето махало.

Ако правите това ще напредвате бързо и гладко.
Аз лично се занимавам с това от около година като хоби. Ще се радвам да чуя споделен опит.

Има много книги в езотеричните книжарници.

Аз сега чета една на руската авторка Людмила Пучко – „ Радиестезично познание за човека” Представлява система за самодиагностика, самолечение и самопознание на човека. Всичко това с помощта на махало. Описана е методика за създаване на тъй наречените „Вибрационни редове”, с помощта на които се унищожават и най - дълбоките причини за заболяванията у хората.  Тази методика в Русия има много последователи. На мен лично ми помогнаха преди време по този начин и затова се запалих, видя ми се достъпно за всеки. Скоро обаче се снабдих с книгата и започнах по нея. Ако някой има опит нека ми го сподели.







Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hanibg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 123566
Постинги: 13
Коментари: 40
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930