Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2012 21:36 - Деградираме ли?
Автор: borkyy Категория: Други   
Прочетен: 2136 Коментари: 5 Гласове:
2



Труден въпрос – задавали ли сте си го? Аз да.

 

В 21 век човек не би могъл да остане същия като в миналото. Това е вярно – технологиите, „изкуството” и въобще почти всичко, което ни заобикаля ни влияе и то не винаги добре.

 

Технологиите – Телевизорът е нещо интересно. Не само историята му, но и способността да ни показва картини от различни краища на света, различни вълнуващи истории или просто неделния филм. Какво лошо в това – сигурно си мислите. Предполагам на пръв поглед звучи страхотно, но когато омайната мъгла се вдигне разбираме нещо интересно – Мозъкът работи по-бавно когато гледаме телевизия, отколкото когато спим… Мъглата я няма и ние виждаме грозната истина в очите. Радвам се, че мога да кажа, че почти не гледам телевизия – само 5 минути преди лягане.

 

Изкуството – И в това май няма нищо лошо, нали? Хайде, пак издухайте мъглата, за да видим какво точно стои пред нас в галерията – телевизор, на който се върти клип на жена, чиито език е прободен с игла, на която има европейското знаме. От другата страна има друг телевизор, на който мъж и жена стоят един до друг и някой ги пръска в лицето с вода… Това е – няма светлосенки, маски, щрихи. Киното и изкуството възхваляват най-ниските човешки ценности. Това кара хората да стават все по-кухи.

 

Негативизмът, според мен, е един от най-големите проблеми на обществото. Отвръщаме на всичко с презрителен поглед и присмех, но всъщност не се замисляме, че това пречи единствено на нас. Не ви карам да се радвате когато сметките ви дойдат. Просто си повтаряйте, че всичко ще бъде наред и че плановете ви ще се сбъднат както искате. Изборът е ваш, де.

 

Храната – Хората са казали, че каквото мислиш, такова ставаш, но това важи и за храната – каквото ядеш, това ставаш. Не – няма да станете прасе, ако ядете свинско. Говоря за качеството на храната – замразената пица ли ще повлияе добре на тялото и ума ви или свежите зеленчуци? Някой ще ме питат – ами, откъде да знам, че не са ГМО? – Или се поинтересувайте от къде зареждат стоката на плод-зеленчука до вас, или когато излизате извън града се спрете до някоя селска къща и попитайте дали продават плодове и зеленчуци. Едва ли бабата ще ги е потапяла в най-различни препарати.

 

Моето спасение беше българската история – истинската българска история. Когато започнах да я чета реших, че искам да съм достоен наследник на моите деди. Оттогава спрях да влизам толкова често във ФейсБук, спрях да гледам толкова много телевизия. Започнах да търся по-здравословна храна и да страня от негативизма.

 

Блогът на Спароток, който ми помогна - http://sparotok.blog.bg/ - може да помогне и на вас.

 

Чао засега, просветени умове.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparotok - !
28.06.2012 21:05
Да ти призная аз също избягвам телевизията...това си е чиста загуба на време. Стремя се да общувам с хора, но не чрез ФБ, или скайп, а на живо, усещането е съвсем различно, усещането за летежа на времето е съвсем различно.

Опитвам се да си гледам сам зеленчуци, месо, млеко и яйца купувам от селата, поне зная какво ям. Намерят ли се достатъчно едномислещи, ще е много по-лесно да се изгради една спасителна мрежа, бих казал дори един съвсем различен начин на живот.

Поздрави!
цитирай
2. dolsineq - Що не и колония, Павел? ... :)
28.06.2012 22:27
Що не и колония, Павел? ... :)
цитирай
3. prarodinata - Здравей, Бориславе! Поздравявам ...
29.06.2012 22:51
Здравей, Бориславе! Поздравявам те за позициите и интересите ти. Изключително съм щастлив, че има хора на твоята възраст, които вече са открили за себе си истинската българска история и са прозрели, че в осъзнаването на истината за самите себе си се крие ключът към спасението ни! Ти самият си отговор на въпроса, който задаваш в заглавието: НЕ, не деградираме, не и всички...
Ще се опитам да обясня – в момента текат успоредно два процеса, единият е този на деградацията и дегенерацията. Той се ускорява, ескалира и обхваща все по-голяма част от населението на Земята. Виждам, че ти много добре си схванал проявленията му. Най-лошото е, че този гибелен процес се насърчава и подклажда от най-високо ниво и правителствата, политическата и икономическата върхушка по света, цялата система очевидно се нуждае от едно деградирало население, от безмозъчна, болна и зависима инертна човешка маса. Както много точно я определя нашият неповторим и единствен премиер: 'Материал'. Материалът не са хора с интелект, потенциал, мнение и позиция. Мат'рялът е тесто, желе, с което можеш да си правиш каквото искаш, преди да го изхвърлиш на боклука...
Другият процес също се ускорява благодарение на лесно достъпната информация и на доста други фактори. Процесът на осъзнаване, на връщане към духовността, мъдростта и смисленият живот на нашите предци- гордите, достойни и ИСТИНСКИ мъже и жени от миналото ни (истински за разлика от пластмасовия човешки материал, който господарите на този свят се мъчат да създадат). Както и ти си осъзнал, ние, българите, трябва да разобличим манипулациите, да извадим на бял свят истинската си същност, да разберем какви сме били, за да знаем какви трябва да се стремим да бъдем и какъв е нашият път. В противен случай все ще следваме грешни модели, ще се лутаме и ще страдаме, докато изчезнем като прашинки във вятъра...
Но много хора проглеждат, много разбират, че е нужна коренна промяна в съзнанието и в мисленето и нов път.
цитирай
4. prarodinata - И колкото и да е парадоксално, този ...
29.06.2012 23:16
И колкото и да е парадоксално, този нов път към Бъдещето минава през Миналото. Ето, ти си открил блога на Спароток и това вече означава много, означава, че търсиш и че не се примиряваш с посредствеността, която ни обгражда. Има една прекрасна поговорка: Най-тъмно е преди зазоряване. Така е и днес. Мракът е гъст, непрогледен но именно ние, тръгналите по пътя на осъзнаването и духовността, сме гаранцията, че Денят отново ще изгрее и Слънцето ще стопли душите ни.

Още веднъж те поздравявам за стойностните ти разсъждения и ти желая смелост, воля и вдъхновение в търсенията ти!

Погледни и в моя блог, аз също пиша за истинската ни история и се стремя да я онагледя с огромния снимков материал, който трупам при постоянните ми обиколки из нашите свещени Планини, които в продължение на хилядолетия са били дом и храм за нашите велики предци, просветителите на човешкия род.
Да си техен достоен наследник днес е по-трудно от всякога. Да бъдеш Българин е чест, отговорност и най-вече Мисия. Носи я с гордост и знай, че наближава денят, когато Българин за всички хора по света отново ще означава мъдър, просветен, благороден, извисен човек. Било е и ще бъде!
цитирай
5. borkyy - :)
01.08.2012 19:35
Сега чак виждам, че има коментари на поста, а аз си мислих, че е минал незабелязано. Радвам се, че хора като вас са го прочели!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borkyy
Категория: Други
Прочетен: 46233
Постинги: 11
Коментари: 21
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031